redningsflåte

Artikkelstart

Redningsflåte, redningsutstyr som skal finnes på norske skip. Sjøfartsdirektoratet påbyr at et skip skal ha både livbåter og redningsflåter for hele besetningen. Dersom det er båter nok for hele besetningen på hver side av skipet, greier det seg med flåter for 2/3 av besetningen.

Krav til utstyr

Redningsflåtene må ikke veie over 180 kg og skal kunne kastes på sjøen uten hjelp av daviter o.l. og være slik anbrakt at de flyter opp om skipet synker, og utstyrt med mat, vann, drivanker og annet utstyr. De skal være oransjefarget og ha telt eller annen overdekning som reises automatisk ved sjøsetting.

Utforming

Flåtene bestod opprinnelig av tønneformede flytelegemer av metall, omsluttet av en treramme, men lages nå nesten utelukkende av kapslet skumplast. Formen kan være rund eller firkantet. Flåter av gummiert tekstil el.l., som blåses opp av trykkluft automatisk når de kastes over bord, er også tillatt; brukes mye på passasjerfartøyer og på fly, hvor det er påbudt flåter til alle om bord ved trafikk over lengre havstrekninger.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg