Reddiksopp, skivesoppslekt med blekbrun hatt og grålige til brunlige skiver. Soppen har blek stilk og skittenbrunt sporepulver. Det er mer enn 20 arter i Norge, ingen er spiselige, de fleste litt giftige.

Navnet reddiksopp har de fått fordi de ofte lukter av reddik eller kålrot.

Reddiksoppene danner sopprot med mange arter trær og busker, ofte på litt åpne steder. Mange arter i fjellet, Arktis og på sanddyner med vier.

Nivå Norsk navn Vitenskapelig navn
Rike Sopp Fungi
Rekke Stilksporesopper Basidiomycota
Underrekke Hymeniesopper Agaricomycotina
Klasse Agaricomycetes
Orden Agaricales
Familie Hymenogastraceae
Slekt Reddiksopper Hebeloma

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.