Red-okstitrering er en kjemisk analysemetode der man måler hvor mye eller hvor sterk oppløsning til et bestemt stoff i en ukjent prøve er. I red-oks-titrering vil stoffet i prøven og stoffet som tilsettes redusere/oksidere hverandre, inntil det ikke er mer av prøvestoffet til å reagere.

Faktaboks

Uttale
red-åks-titrˈering
Også kjent som

red-oks-titrering, red-okstitering

Metoden utføres ved å gradvis og nøyaktig tilsette kjent mengde av et stoff som reagerer med prøvestoffet. Prøvestoffet er normalt oppløst i en erlenmeyerkolbe, mens det kjente stoffet slippes ned i blandinga fra ei byrette.

Endepunktet ved titreringen bestemmes enten potensiometrisk eller visuelt som fargeskifte på løsninga eller utfelling når det ukjente stoffet er brukt opp.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg