realfagdidaktikk

Artikkelstart

Realfagdidaktikk er læren om undervisning i realfag. Realfag er en særnorsk fellesbetegnelse for naturfag og matematikk, og realfagsdidaktikk en fellesbetegnelse for naturfagdidaktikk og matematikkdidaktikk.

Naturfag og matematikk har en del likhetstrekk, og både i lærerutdanning og annen høyere utdanning i naturvitenskap og teknologi spiller matematikk en sentral rolle i den faglige framstillingen.

Studier i realfagdidaktikk gis ved en rekke norske universiteter og høgskoler som del av lærerutdanningen. Disse studiene fører fram til mastergrad i realfagdidaktikk, og stiller ulike krav til antall studiepoeng i henholdsvis naturfag og matematikk. Ved flere studiesteder gis det også mulighet til å ta PhD i realfagdidaktikk. Ulike studiesteder bruker noe ulike betegnelser på studiene, både på norsk og i engelsk oversettelse.

Studietilbud i realfagdidaktikk er av relativ ny dato i Norge, men finnes nå ved de fleste studiesteder for lærerutdanning, spesielt etter at lærerutdanningen er blitt et femårig masterstudium.

Ved tilsetting som faglærer i lærerutdanningen i matematikk eller naturfag kreves det ofte PhD i realfagdidaktikk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg