Rabarbrasopp, skivesoppart som er nær beslektet med sleipsopp.

Klebrig, brunrød hatt, nedløpende brunlig safranfargede skiver og safranfarget kjøtt.

Vokser i furuskog og danner sopprot med furu.

Den er en god matsopp. Ved steking blir soppen fiolett til lilla og kan minne litt om fargen til rabarbra, derfor det norske navnet. Dette er for øvrig en god karakter for å kjenne igjen at du har nettopp rabarbrasopp i stekepanna.

Nivå Norsk navn Vitenskapelig navn
Rike Sopp Fungi
Rekke Stilksporesopper Basidiomycota
Underrekke Hymeniesopper Agaricomycotina
Klasse Agaricomycetes
Orden Boletales
Familie Gomphidiaceae
Slekt Chroogomphus
Art Rabarbrasopp C. rutilus

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.