Rødstilk, fugleart i snipefamilien. Vadefugl på størrelse med heilo. Spraglet i mørkebrunt og hvitt, rødt nebb og lange, ildrøde ben.

Ruger i Nord- og Øst-Europa og gjennom store deler av Asia. I Norge har den tilhold på myrer eller nær vann langs hele kysten og til dels i fjellet.

Det intense, stakkato varselpipet minner om grønnstilkens.

Reir i en gresstue eller annen grop på bakken. De fire gulbrune eggene med mørkebrune flekker ruges av begge kjønn i 24 dager. Ungene blir flygedyktige etter ca. fire uker. Trekkfugl.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.