Puslespill
Et puslespill av den vanligste typen der flate brikker skal settes sammen til et motiv. Dette puslespillet har omtrent tusen brikker.

Puslespill er et spill eller en aktivitet der man skal sette sammen biter eller løse oppgaver for å komme frem til et bestemt bilde, form eller svar.

Faktaboks

Etymologi
av engelsk puzzle, egentlig ‘gåte, problem’

Den vanligste typen av puslespill er sett av flate brikker som skal passes inn i hverandre og legges sammen til et hele, oftest et konkret motiv i farger. Vanskelighetsgraden varierer med antall brikker, brikkenes størrelse og form og motivets fargekontraster. Det finnes puslespill med alt fra bare noen få biter, beregnet på små barn, til puslespill med mange tusen brikker.

I andre former for puslespill skal et system av ringer, snorer, brikker, klosser og lignende ordnes på en bestemt måte, Noen eksempler er Rubiks kube og femtenspillet.

Matematiske puslespill er løsing av aritmetiske, geometriske eller logiske problemer og krever oftest bare blyant og papir. Et eksempel er sudoku.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg