Pungrever, pungdyrslekt i familien klatrepungdyr. Omfatter tre nattaktive og trelevende arter. Fjeset er revelignende med spiss snute, gripehalen er lang og buskete med naken underside.

Pungrev (Trichosurus vulpecula), også kalt kusu eller revekusu. Pelsen er svart eller grå med svart ryggstripe, gul underside og hale. Den er stor som en katt, kroppslengde ca. 45 cm, hale 40–60 cm. Lever av gress, urter og løv, og kan ofte gjøre skade i hager. Forekommer særlig i eukalyptusskoger, men den forekommer også i forholdsvis åpne områder, samt i parker og hager. Utbredt i kyststrøk i Australia, Tasmania og på en rekke øyer utenfor det australske fastlandet. Innført til New Zealand fra 1840. Der formerte de seg kraftig og ble et skadedyr. I Australia og på Tasmania har den vært utnyttet pga. sin fine pels. Til tross for sterk forfølgelse er den fortsatt et av Australias vanligste pungdyr.

Fjellpungrev eller bobok (bobuck), Trichosurus caninus, forekommer i fjell- og regnskogsområder langs kysten i Sørøst-Australia. Den er mørk grå til svart i pelsen.

Nordpungrev (Trichosurus arhemensis) forekommer i skogsområder i det nordvestlige Australia. Den er grå i pelsen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.