Pungmårer, pungdyrslekt i rovpungdyrfamilien, omfatter seks arter. De er slanke, katte- eller mårlignende dyr; i Australia kalles de pungkatter. Kroppslengde 30–70 cm. Pelsen er mørk av farge, med lyse flekker. Pungmårene lever hovedsakelig av små dyr: insekter og edderkopper, små krypdyr, fugl og pattedyr, men også blomster og frukter. Til en viss grad er de trelevende; stort sett nattaktive. Antall unger i kullet er stort, ofte så stort at morens 6–8 dievorter ikke er tilstrekkelig. Pungen hos pungmårene er bare en hudlapp som er utviklet i yngletiden, den dekker bare ungene delvis. Pungmårene er utbredt i Australia, Tasmania og Ny-Guinea. Har gått kraftig tilbake flere steder.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.