Punggrevlinger, pattedyrfamilie i ordenen pungdyr, omfatter 17 arter. De er kaninstore eller mindre pungdyr, med sterkt forlengede ben, særlig bakben. De har lang, spiss snute, store ører og pung med åpningen nedover eller iblant bakover. Tannsettet er rovdyrlignende og ligner mye på pungmårenes. Vekt opptil 5 kg hos nesepunggrevling. De lever fortrinnsvis av mark og insekter.

Forekommer i et utvalg av habitater, fra ørken til regnskog, også nær bebyggelse. Utbredt i Australia, Tasmania og Ny-Guinea. Nevnes kan nesepunggrevlingen eller bandikut, Perameles nasuta,som forekommer i kyststrøk, og det nå muligens utdødde pungsvinet eller grisefoten, Chaeropus ecaudatus,som forekom i ørkenstrøk.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.