puku

Kobus vardonii, puku. Foto fra: South luangwa National Park, Zambia

Kobus vardonii, puku. Foto fra: South luangwa National Park, Zambia

Puku er antilopeart i oksefamilien. Den lever naturlig i Afrika.

Faktaboks

uttale:
pˈuku
også kjent som:
Kobus vardonii

Pukuen er gressetende og har langhåret og ragget, gullgul pels. Den har korte og tykke horn, 40–54 cm lange, som er svakt lyreformet. Kroppslengden er 126–142 cm, halen 28–32 cm og vekten 66–70 kg.

Pukuen lever ved innsjøer, sumpmarker, langs elver og på elvesletter. Den er utbredt i Afrika: Kongo (Zaïre), Botswana, Angola, Zambia, Malawi og Tanzania.

Puku tilhører ordenen partåede klovdyr.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg