Prærievåk, fugleart i haukefamilien. På størrelse med musvåk. Brun ryggside og hvit bukside med brunt bryst. Nordamerikansk art med tilhold på prærie og sletteland. Opptrer ofte i store flokker under trekket. Overvintrer hovedsakelig i Sør-Amerika sør til Argentina. Funn i Europa skyldes sannsynligvis rømninger fra fangenskap. Eneste norske observasjon er fra Nordland i 1986.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.