Præriejerper, fugleslekt i skogshønsfamilien. To arter, storpræriejerpe, T. cupido, og småpræriejerpe, T. pallidicinctus, lever begge på præriene i Nord-Amerika. De har smale mørkebrune tverrstriper over hele fjærdrakten. Hannen har i paringstiden oransjefargede fjærløse luftsekker som blåses opp på hver side av halsen, og stive halsfjær, som kan heves til en høy nakketopp. Litt større enn lirype.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.