Pommes frites, også kalt franske poteter, french fried, råskrelte poteter skåret i skiver, strimler el.l. og kokt i smult eller olje til de er gulbrune og sprø. Som moderne industriprodukt forekommer pommes frites i Norge mest som fingertykke, firkantede strimler. Skåret i smalere strimler kalles produktet potetsticks.

Mens forbruket av vanlige matpoteter fra 1980- og 1990-årene har sunket, har forbruket av bearbeidede poteter som pommes frites og chips økt. Siden disse produktene er frityrkokt, er både energi- og fettinnholdet betydelig høyere enn i vanlige poteter. Pommes frites inneholder likevel ikke mer enn ca. 4 g fett per 100 g, mens vanlig potetchips inneholder mer enn 30 g/100 g.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.