polyfosfater - E452

Polyfosfater er tilsetningsstoffer som brukes i matvarer som stabilisator, til å forbedre konsistens og til å binde vann.

I kjøtt- og fiskeprodukter brukes stoffene til å binde vann og gi en bløtere konsistens, i frukt- og bærkonserver til å binde visse metaller (jern og kobber), slik at produktene beholder fargen. E-nummeret (kodenummeret) er E452. En rekke ulike polyfosfater brukes, for eksempel kaliumpolyfosfat, kalsiumpolyfosfat og natriumpolyfosfat.

Fosforsyre og fosfater, med E-nummer E338–341, E343 og E450–452, er tillatt brukt i en rekke matvarer, i begrenset mengde ut fra den ekvivalente mengden fosforpentoksid, et stoff som har kjemisk formel P2O5.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg