Pitahaya, frukt fra ulike kaktusarter:

Gul pitahaya, den spiselige frukten av kaktusarten Selenicereus megalanthus, hjemmehørende i det nordlige Sør-Amerika. Gul, oval, noe taggete frukt, med gråaktig eller rødt, aromatisk, søttsmakende fruktkjøtt med mange svarte, spiselige kjerner.

Rød pitahaya, frukten av kaktusen Hylocereus undatus fra Mellom-Amerika, hyppig dyrket i andre deler av verden, bl.a. i middelhavslandene. Noe større frukt enn gul pitahaya, rødt skall med bladrester på overflaten, hvitt eller rødt fruktkjøtt med svarte kjerner.

Koumbo, variant med rundere og glattere skall, og gråhvitt fruktkjøtt med svært søt smak.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.