pistasjnøtter

Artikkelstart

Pistasjnøtter er den spiselige steinfruktkjernen hos treet Pistacia vera. Når frukten modnes, sprekker skallet i den ene enden slik at den grønne kjernen kommer til syne. Pistasjnøtter brukes som krydder, som tilsetning i bakverk, iskrem og konfekt, og som snacks.

Faktaboks

Også kjent som
pistasiemandler, pistasj,
Vitenskapelig navn
Pistacia vera
Beskrevet av
Carl von Linné

Produksjon

Produksjon av pistasjnøtter i 2017:

1000 tonn
Iran 575
USA 272
Kina 1 95
Tyrkia 78
Syria 1 57
Hellas 12
Spania 8
Verden 1 1115

1) Estimerte tall. Kilde: FAO

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

pistasjnøtter
Pistacia vera
GBIF-ID
3190585

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg