Pileskjoldlus, nebbmunnart i familien panserskjoldlus (Diaspididae). Hunnen har et hvitt, pæreformet, 2 mm langt skjold, mens hannens hvite skjold er langstrakt og bare 1 mm. De lever på barken av pil- og poppelarter, men finnes ofte også på rogn, or, blåbær og tyttebær. Bortsett fra et bevegelig første nymfestadium, sitter de urørlig fastsugd, ofte så tett at barken ser helt hvit ut. Jf. skjoldlus.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.