Piercing, det å lage huller forskjellige steder på kroppen, vanligvis i brusk eller hud, for å feste ringer eller andre smykker. Metoden er blitt brukt i mange kulturer, både som ledd i overgangsriter og med rent dekorativ hensikt. Gjennomhulling av øreflipper er kanskje den formen som er mest utbredt. Mange moderne subkulturer har tatt i bruk piercing som en del av det personlige uttrykket; punkernes bruk av sikkerhetsnåler på ulike steder i ansiktet var for eksempel en måte å provosere og virke truende på, mens ulike former for kroppspiercing ble populært innen mange homofile miljøer i USA i 1970-årene. Piercing og bruk av smykker i nese, øyebryn, brystvorter, lepper/tunge, navle og kjønnsorganer har i senere tid gått fra å være et undergrunnsfenomen til å bli en del av motebildet.

Problemer som kan oppstå etter piercing er spesielt infeksjoner, men også ubehagelige arrdannelser og dessuten allergiske reaksjoner på smykkematerialene som brukes. Det er svært viktig at selve piercingen foretas under hygieniske forhold, og at hullet renses ofte og grundig, spesielt mens såret gror.

Piercing er en av flere metoder for såkalt kroppsmodifisering, som også bl.a. omfatter tatovering, omskjæring, arrmønstre og forlengelse av blant annet lepper og øreflipper.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

16. mars 2017 skrev Tor-Ivar Krogsæter

Et notat om hva loven sier (eller ikke sier) om dette, hadde styrket artikkelen.

23. mai 2017 svarte Guro Djupvik

Hei Tor-Ivar.
Vi har dessverre ingen fagansvarlig for kategorien styling, men vi tar med oss innspillet ditt videre når artikkelen revideres. Takk for hjelpa!

Vennlig hilsen Guro i redaksjone

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.