Picodon er en rå geitemelksost (chèvre) fra sør i Rhônedalen, hvor det er ganske fjellrikt. Osten har hatt den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC siden 1983 og EUs beskyttet opprinnelsesbetegnelse AOP siden 1996.

Picodon tilvirkes både på østsiden (Drôme) og vestsiden (Ardèche) av Rhône-elven. Den kommer i flere varianter og kan være fersk eller lagret i varierende lengde. Picodon de l'Ardèche, picodon de la drôme, picodon carte noire, picodon de crest (kanskje den flotteste), picodon de dieulefit (med vasket skorpe) og picodon du dauphiné (som er ekstra vellagret) er alle forskjellige varianter av samme osten. En variant legges også på glass med olivenolje og laurbærblad.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg