Picodon er en rå geitemelksost fra syd i Rhônedalen hvor det er ganske fjellrikt. Osten  har hatt den franske geografiske opprinnelsesbeskyttelsen AOC siden 1983 og EUs geografiske opprinnelsesbeskyttelse AOP siden 1996.

Picodon tilvirkes både på østsiden (Drôme) og vestsiden (Ardèche) av Rhône-elven. Den kommer i flere varianter og kan være både fersk og lagret i varierende lengde. Picodon de l’Ardèche, picodon de la drôme, picodon carte noire, picodon de crest (kanskje den flotteste), picodon de dieulefit (med vasket skorpe) og picodon du dauphiné (som er ekstra vellagret) er alle forskjellige varianter av samme osten. En variant legges også på glass med oliveolje og  laurbærblad. 

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.