Pemmikan, opprinnelig indiansk kjøttkonserv, urgammel i Nord-Amerika, nå også delvis fabrikkmessig fremstilt til turbruk (en blanding av tørket oksekjøtt, oksetalg og forskjellige stivelses- eller sukkerholdige stoffer). Indianerne fremstilte den av bøffelkjøtt, som ble skåret opp i strimler. Disse ble grundig lufttørket, knust og malt sammen med bøffelfett til en fast deig, for så å bli stappet i skinnsekker og igjen tørket. Pemmikan er meget holdbar og næringsrik, og har særlig vært brukt som proviant på ekspedisjoner og reiser, da det er lite plasskrevende i forhold til næringsinnholdet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.