Artikkelstart
Pekannøtter er spiselige nøtter fra pekantreet i hikoryslekta i valnøttfamilien. Pekantreet stammer opprinnelig fra nordlige Mexico og sentrale USA, men dyrkes i tempererte strøk verden over for de velsmakende nøttene.
Faktaboks
- Uttale
- pekˈannøtter
- Også kjent som
- hickorynøtter amerikanske valnøtter
- Etymologi
- ord fra nordamerikansk urfolksspråk
- Vitenskapelig navn
- Carya illinoinensis
- Beskrevet av
- (Wangenh.) K.Koch
Pekanfrukten er en steinfrukt der fruktkjøttet som ligger rundt nøtten splittes i fire biter når den blir moden. Den spiselige kjernen er frøet som ligger inne i den steinharde fruktveggen.
Pekannøtter ligner på og har samme bruksområder som valnøtter, men pekannøttene har rundere og søtere smak. Nøttene er rike på fett og det presses også olje av pekannøtter.
Næringsinnhold i 100 gram vare.
Spiselig | Vann | KJ | Kcal | Protein | Karbohydrat | Fett |
---|---|---|---|---|---|---|
del | ||||||
51 % | 4 g | 2921 | 709 | 9,2 g | 5,8 g | 70,1 g |
Kommentarer
Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.
Du må være logget inn for å kommentere.