Pasjonsfrukt, de runde, rød-lilla eller gule fruktene av noen arter pasjonsblomst, vanligst er Passiflora edulis. Den har frukter på ca. 5 cm i diameter. Skallet er tykt, læraktig og skrumper inn når frukten er moden. Fruktkjøttet er geléaktig og gulgrønt med mange små, svarte spiselige kjerner, smaken er frisk og litt syrlig. Inneholder en del jern (1,6 mg/100 g), og ellers ca. 30 mg vitamin C, 348 mg kalium, 73 % vann og 193 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

Varianter: Maracuja eller maracuya, egentlig generelt portugisisk navn på pasjonsfrukt, i Norden brukt om en storfruktet, gul form av pasjonsfrukt med tykt skall, Passiflora edulisformaflavicarpa, som importeres fra Colombia og Brasil. Varianten grenadilla har form som et granateple (derav navnet), tykt skall og mørkt fruktkjøtt, mens curuba er avlang med gult eller grønt skall, har en karakteristisk syrlig smak, importeres fra Colombia.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.