pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

av . Begrenset gjenbruk

Pasjonsfrukt Bildet er hentet fra papirleksikonet Store norske leksikon, utgitt 2005-2007.

Pasjonsfrukt (foto) av /KF-arkiv ※. Gjengitt med tillatelse

Pasjonsfrukt, de runde, rød-lilla eller gule fruktene av noen arter pasjonsblomst, vanligst er Passiflora edulis. Den har frukter på ca. 5 cm i diameter. Skallet er tykt, læraktig og skrumper inn når frukten er moden. Fruktkjøttet er geléaktig og gulgrønt med mange små, svarte spiselige kjerner, smaken er frisk og litt syrlig. Inneholder en del jern (1,6 mg/100 g), og ellers ca. 30 mg vitamin C, 348 mg kalium, 73 % vann og 193 kJ tilført energi per 100 g spiselig vare.

Faktaboks

Uttale
pasjˈonsfrukt

Varianter:

Varianter: Maracuja eller maracuya, egentlig generelt portugisisk navn på pasjonsfrukt, i Norden brukt om en storfruktet, gul form av pasjonsfrukt med tykt skall, Passiflora edulisformaflavicarpa, som importeres fra Colombia og Brasil. Varianten grenadilla har form som et granateple (derav navnet), tykt skall og mørkt fruktkjøtt, mens curuba er avlang med gult eller grønt skall, har en karakteristisk syrlig smak, importeres fra Colombia.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg