pampaskatt

Pampaskatten er utbredt fra Ecuador til Argentina.
Av .
Lisens: CC BY ND 2.0

Pampaskatt er en rovdyrart i kattefamilien.

Faktaboks

Uttale
pˈampaskatt
Også kjent som
Felis colocolo

Den er omtrent så stor som en huskatt. Pelsen er langhåret og myk, sølvgrå med brune flekker. Langs ryggen har den en sammenhengende mørk linje. Halen er grå. Øynene er gulbrune med spoleformet pupill. Kroppslengden er 52–70 cm, halelengden 27–33 cm og vekt 3,5–6,5 kg.

Pampaskatten lever av små og mellomstore gnagere, fugl og øgler. Arten forekommer i gress- og buskmark samt skogområder. Den er utbredt fra Ecuador til Argentina.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg