Pampashjort, partået klovdyrart i hjortefamilien. Liten hjorteart med skulderhøyde ca. 70 cm. Gulbrun farget pels på oversiden, hvit på buk og ben. Forekommer på åpne gressletter i Brasil, Argentina, Bolivia, Paraguay og Uruguay. Var tidligere svært tallrik, særlig på pampasen i Argentina og Uruguay, og var kanskje det hjortedyret i Sør-Amerika med den største bestanden og den største utbredelse: Bestanden har gått kraftig tilbake og den regnes i dag som utrydningstruet. Pampashjorten var et viktig vilt for indianerne i området, og dens betydning for indianerkulturen her kan sammenlignes med bisonens betydning for slettelandsindianerne i Nord-Amerika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.