Global produksjon av palmekjernefett, 1961-2020

1961 1086033
1962 1027351
1963 1083932
1964 1094070
1965 1145572
1966 1123562
1967 958640
1968 1018778
1969 1091538
1970 1179678
1971 1235873
1972 1162257
1973 1127278
1974 1287504
1975 1320115
1976 1342980
1977 1411379
1978 1399079
1979 1575828
1980 1698444.4
1981 1747882
1982 2114691.6
1983 1995552.8
1984 2396630.6
1985 2630097.12
1986 2752658.44
1987 2741163.72
1988 3052648.84
1989 3583451.68
1990 3714515.96
1991 3562005.76
1992 3795754
1993 4441204.84
1994 4546312.16
1995 4760327.96
1996 5076711.72
1997 5368380.52
1998 5276427.36
1999 6004575.36
2000 6451791.64
2001 6870160.08
2002 7093867.96
2003 7757018.12
2004 8299265.24
2005 9104216.72
2006 9881512.12
2007 10289827
2008 11118140
2009 11543619.2
2010 12237550.76
2011 13414902.87
2012 13914606.09
2013 14830375.81
2014 15407079.4
2015 15246715.74
2016 14577197.04
2017 16919627.62
2018 18143846.12
2019 18446926.74
2020 17939315.23
Kilde: FAOSTAT

Palmekjernefett er et nesten hvitt eller gulaktig fett som utvinnes av kjernene av oljepalmens frukter (se palmeolje). Palmekjernefett inneholder, i likhet med kokosfett, store mengder laurinsyre, i tillegg til myristin-, palmitin-, kaprin- og stearinsyre. Palmekjernefett smelter ved 21–26 °C og brukes hovedsakelig til spisefett.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg