Stilkkål
Av /Shutterstock.

Stilkkål er en ett- eller toårig plante som brukes som grønnsak.

Faktaboks

Også kjent som
pak choy, paksoi, tsai tsai, Brassica rapa ssp. chinensis
Vitenskapelig navn
Brassica rapa subsp. Chinensis
Beskrevet av
(L.) Hanelt

Beskrivelse

Stilkkål har åtte til ti grunnstilte, grønne blad med lang hvit stilk og hvite bladnerver. Den ligner mangold, men har i motsetning til denne blad med jevn og rund kant. Bladene plukkes enkeltvis og brukes som grønnsak. Slektsmessig står den nær kinakål.

Bruk

Stilkkål har søt og mild smak. Den brukes rå i salater eller kokt, smørdampet eller stekt, og er godt egnet til wok. Den er særlig brukt i Kina.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

stilkkål
Brassica rapa subsp. Chinensis
GBIF-ID
3042702

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg