Pølsebod, kiosk som ikke omsetter andre varmretter enn pølser. Pølseboder ansees ikke som serveringssteder. Salgsstedet må godkjennes av politiet og Mattilsynet.

Pølsebodene har sin opprinnelse i de mobile pølsevognene som ble tatt i bruk mot slutten av 1800-tallet i blant annet Berlin. De første pølsevognene i Norge ble satt i drift i Kristiania av den danske musikeren Charles Svendsen Stevns omkring 1910. Stasjonære pølseboder ble vanlige først etter andre verdenskrig, og de hadde sin glansperiode i 1950-, 1960- og 1970-årene, før de etter hvert ble utkonkurrert av gatekjøkken og kebabkiosker.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.