Otrer, rovdyrunderfamilie i mårfamilien, med både arter som lever i ferskvann og i saltvann. Otrene danner en av de mest utbredte pattedyrgruppene i verden. De forekommer på alle kontinenter, bortsett fra Australia og Antarktis, og mangler på Madagaskar og i ørkenlignende strøk. De er rovdyr som delvis lever i vann.

Alle artene ligner hverandre av utseende, men det er store ulikheter i så vel atferd som i sosial organisasjon. De er meget godt tilpasset et liv i vann, og har en langstrakt, smidig og meget bevegelig kropp med korte ben. De fleste artene har svømmehud mellom tærne. Halen er lang og kraftig. Pelsen har vanntett underpels og lange dekkhår. Ørene er små og runde. Både ørene og neseborene kan lukkes under dykking. De har duftkjertler under halefestet, men de mangler hos havoter.

Underfamilien omfatter fire slekter med til sammen 13 arter. Av arter kan nevnes oter eller europeisk oter, amerikansk oter, flekkoter, havoter, kjempeoter samt gråoter.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.