Oksehakkere, to fuglearter i stærfamilien: gulnebboksehakker, Buphagus africanus og rødnebboksehakker, B. erythrorhynchus.

Begge er brunsvarte fugler på størrelse med stær. Særlig kjent ved at de oftest søker føde på ryggen av storvilt og tamkveg, hvor de plukker midd og insekter. Utbredt i Afrika.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.