oksehakkere

Gulnebboksehakker (Buphagus africanus) av . CC BY SA 3.0
Rødnebboksehakker (Buphagus erythrorhynchus) på sebra, fra Ngorongorokrateret i Tanzania.
rødnebboksehakker av . CC BY SA 3.0

Oksehakkere, to fuglearter i stærfamilien: gulnebboksehakker, Buphagus africanus og rødnebboksehakker, B. erythrorhynchus.

Faktaboks

Også kjent som
larvehakkere

Begge er brunsvarte fugler på størrelse med stær. Særlig kjent ved at de oftest søker føde på ryggen av storvilt og tamkveg, hvor de plukker midd og insekter. Utbredt i Afrika.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg