Nudler, matvare laget av ulike typer mel: hvete, bokhvete eller ris. En viktig del av kostholdet over store deler av verden, særlig i Asia, der det produseres en rekke forskjellige varianter. I motsetning til pasta produseres hvetenudler av vanlig brødhvete som blandes med vann og salt til en deig som valses ut og kuttes i ønsket lengde.

Hvetenudler produseres i to hovedtyper: hvite salte nudler som særlig brukes i Japan, Korea og Nord-Kina, og gule alkaliske nudler som brukes i Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Taiwan, Hong Kong, Sør-Kina og Japan. Nudlene blir omsatt både ferske, kokte (våte) eller tørket på forskjellige måter og med ulik grad av forkoking som «hurtignudler», til bruk i f.eks. supper.

Tidligere ble begrepet nudler i Norge mest brukt om pasta (makaroni) i form av små figurer, stjerner o.l.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.