Pad thai av . Gjengitt med tillatelse

nudler

Nudler er en matvare laget av ulike typer mel: hvete, bokhvete eller ris. En viktig del av kostholdet over store deler av verden, særlig i Asia, der det produseres en rekke forskjellige varianter. I motsetning til pasta produseres hvetenudler av vanlig brødhvete som blandes med vann og salt til en deig som valses ut og kuttes i ønsket lengde.

Faktaboks

Uttale
nˈudler
Etymologi
av tysk, ukjent opprinnelse

Hvetenudler produseres i to hovedtyper: hvite salte nudler som særlig brukes i Japan, Korea og Nord-Kina, og gule alkaliske nudler som brukes i Malaysia, Singapore, Indonesia, Thailand, Taiwan, Hongkong, Sør-Kina og Japan. Nudlene blir omsatt både ferske, kokte (våte) eller tørket på forskjellige måter og med ulik grad av forkoking som «hurtignudler», til bruk i for eksempel supper.

Tidligere ble begrepet nudler i Norge mest brukt om pasta (makaroni) i form av små figurer, stjerner og lignende.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg