nettariff

Artikkelstart

Nettariff, beregningsgrunnlaget for den pris kunden skal betale til eier av kraftnettet for overføring av den elektriske energien fra sentralnettet og inn til den enkelte kunde. For produsenter av elektrisk energi gjelder egne innmatingstariffer, men disse er vesentlig lavere enn for forbrukerne.

Faktaboks

Også kjent som

nett-tariff

Tariffen er fastsatt slik at netteier totalt sett når opp til den inntektsrammen som er fastsatt av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for hvert enkelt nettselskap. Inntektsrammen skal dekke de kostnader selskapet har til drift og vedlikehold av nettet samt dekning av nettapet. I tillegg gir inntektsrammen netteier en rimelig avkastning (fortjeneste) på den kapitalen som er investert i nettet, vel og merke dersom nettet drives effektivt.

Nettariffen er vanligvis bygd opp av et fastledd og et variabelt ledd. Det faste leddet er fast pr. år og det variable leddet fastsettes i øre/kWh. Se også nettleie.

Kommentarer (2)

skrev Knut Hofstad

Jeg søkte på "nettariff", men fant ikke artikkelen fordi tittelen er stavet "nett-tariff". Foreslår å endre tittelen da "nettariff" er mest brukt i bransjen og dessuten i overensstemmelse med Språkrådets anbefalinger for bruk/ikke bruk av bindestrek.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg