Nebbiolo, blå vindrue, med italiensk opprinnelse, trolig oppstått i Piemonte i Nordvest-Italia. Dyrkes hovedsakelig i Piemonte i regionene Langhe og Roero, i mindre grad i California USA, Australia og Argentina. Drue i blant annet Barolo DOCG, Barbaresco DOCG og Gattinara DOCG.

Karakteristisk for druen er små druer med tykt skall, høy syre og markante tanniner. Vinen er likevel ikke er spesielt fargesterke. Dufter ofte kompleks og delikat av kirsebær, roser eller fioler, skogsopp, trøfler og tjære. Navnet, nebbiolo, skal komme «nebbia» som betyr «tåke« på italiensk som følge av tåken som ofte ligger over Piemonte under innhøstingen i oktober.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.