Nebbiolo er en blå vindrue med italiensk opprinnelse som trolig har oppstått i Piemonte i Nordvest-Italia.

Den dyrkes hovedsakelig i Piemonte i regionene Langhe og Roero, dessuten i mindre grad i California, Australia og Argentina. Den brukes i blant annet vinene Barolo DOCG, Barbaresco DOCG og Gattinara DOCG.

Karakteristisk for druen er små druer med tykt skall, høy syre og markante tanniner. Vinen er likevel ikke er spesielt fargesterk. Den dufter ofte komplekst og delikat av kirsebær, roser eller fioler, skogsopp, trøfler og tjære.

Navnet skal komme av nebbia, som betyr «tåke« på italiensk, som følge av tåken som ofte ligger over Piemonte under innhøstingen i oktober.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.