Nattravnfamilien, fuglefamilie i ordenen nattravner. Omfatter rundt 90 arter og er utbredt over hele verden. I Europa hekker to arter: nattravn og rødhalsnattravn. De er trostestore fugler med forholdsvis stort hode og store øyne. Bena er meget korte. Nebbet er svakt og kort, men gapet er stort og tilpasset til å fange insekter i flukten. De fleste artene har lange og mer eller mindre spisse vinger. Noen har sterkt forlengede indre håndsvingfjær, som i flukten strekker seg langt bak halespissen. Fjærdrakten er bløt og oftest brun, rødbrun, gulbrun, grå eller svart, med flekker, streker og tverrstriper. De fleste artene er aktive om natten. Om dagen holder de seg i ro og godt kamuflert, enten på bakken eller på en gren. Se også arten dvalenattravn.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.