Polyfosfater er fosfater som er avledet av polyfosforsyrene som har kjemisk formel Hn+2PnO3n+1. De blir brukt for vannrensning, til å gjøre hardt vann bløtt og som tilsetning til vaskemidler.

Faktaboks

Uttale
polyfosfˈater

Bruk i mat

Polyfosfater kan også benyttes til å øke vannbindingsevnen i kjøtt slik at det blir saftigere. Natriumpolyfosfat og kaliumpolyfosfat (med kodenummer henholdsvis E 452a og E 352b) er i Norge tillatt brukt i hele, rene kjøttvarer som for eksempel skinkeprodukter. Polyfosfater er ikke tillatt brukt i pølse- og farsevarer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg