Natriumalginat, hvitt, vannløselig pulver, natriumsaltet av alginsyre som utvinnes av forskjellige tarearter. Det er et effektivt tyknings- og gelatineringsmiddel og beskyttelseskolloid og er mye brukt i næringsmidler (iskrem, geleer, majones, suppepulvere, pølseskinn m.m.), i kosmetika (kremer, såper) og til fremstilling av alginatfibrer (kalsiumalginat) m.m. Som tilsetningsstoff i næringsmidler har natriumalginat kodenummer E 401.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.