Natalideflaggermus er en familie i ordenen flaggermus. Det finnes 11 arter i 3 slekter. Hannen har et spesielt "natalideorgan" på snuten, dette er muligens en duftkjertel.

Dette er små og spinkle arter, 4-10 g, med brede vinger for langsom flukt. Både føtter og hale er lange og spinkle, de kan være lenger enn kroppslengden. Halen er helt omslutta av halehuden. Pelsen lang og myk; grå, brun, gulig eller rødlig. Buken er lysere. Ørene er store og brede og rettet framover, de er formet nesten som en trakt. Øynene er små og kan være temmelig usynlige. Tommelen er liten.

Voksne hanner har spesiell struktur på snuten, et "natalideorgan". Dette er muligens en kjertel som produserer duftstoffer. Den er ikke alltid synlig på utsiden av snuten. Natalideflaggermus er de eneste flaggermus som har denne strukturen.

Natalideflaggermus flyr med flagrende, nesten møllignende, bevegelser og plukker små insekter fra vegetasjonen. De holder til i store kolonier i fuktige grotter og gruveganger. Enkelte kan også holde til i hule trær. De lever i ulike skogshabitater. Hunnen får én unge i kullet. Dvale er kjent i det minste hos noen arter.

Natalideflaggermus er utbredt i tropisk Amerika; Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Karibia, inkludert Mexico. Tre arter er trua av utryddelse: 1 CR, 2 VU.

Altringham, J.D. 2011. Bats, from evolution to conservation (second edition). Oxford University Press, Oxford.

Nowak, R.M & Paradiso, J.L. 1983. Walker's mammals of the world. Volume I (4th edition). The John Hopkins University Press, Baltimore.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.