Elever fra studieprogram for musikk, dans og drama ved Dahlske videregående skole i Grimstad opptrer

Utdanningsprogrammet musikk, dans og drama studieforberedende utdanningsprogram i videregående opplæring. Opplæringen gir generell studiekompetanse som kvalifiserer for opptak til høyskoler og universiteter.

Elever som velger dette utdanningsprogrammet, spiller gjerne et instrument eller behersker en form for dans eller drama før de begynner. Elever må være villige til å øve mye, både alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden. I tillegg må de ha interesse for teoretiske fag.

Avhengig av skolens tilbud kan elever velge fordypning innen dans, drama eller musikk. Alternativt kan de også velge programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram.

Utdanningsprogrammet musikk, dans og drama gir generell studiekompetanse og rett til å søke opptak ved høyskoler og universiteter. Det gir også et godt grunnlag for instruktørjobber, spesielt i aktiviteter for barn og unge. Det er også et godt tilbud til alle som tar sikte på videre studier eller en yrkeskarriere innenfor sitt område, og til dem som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse.

På vg2 velger elevene ett av tre programområder: dansk, drama eller musikk. Skoler som tilbyr dette utdanningsprogrammet, har i regelen spesialisert seg, slik at ikke alle har det samme tilbudet. Vanligvis blir søkere til vg1 bedt om å spesifisere om de ønsker dans, drama eller musikk.

Fylkeskommunen kan bestemme at inntil halvparten av vg1-elevene skal tas inn på grunnlag av dokumenterte ferdigheter eller opptaksprøve. Elever som ønsker å fortsette i høyere utdanning innenfor kunstfagene musikk, dans eller drama, må gjennom praktiske opptaksprøver.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg