Mulla er en islamsk ærestittel som vanligvis brukes om religiøse lærde i Vest-Asia og Iran. I Sør-Asia brukes som oftest tittelen mawlana «vår mester« eller «herre».

Mulla-tittelen anvendes både i sunni- og sjia-islam, og sier ikke noe om graden av lærdom eller formell kompetanse. I et religiøst miljø kan en person som vier seg til religiøse studier og religiøs praksis bli omtalt som mulla.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

21. januar 2015 skrev Lars Hallstrøm Eriksen

Kunne ønske meg at artikkelen utdypes litt slik at svaret på følgende spørsmål framgår: Når Faraj Ahmad Najmuddin (som jeg tror er sunni) kaller seg for "Mulla Krekar", hva betyr da tittelen? Bare at han selv velger å kalle seg for mulla?

22. juni 2016 svarte Kari Vogt

Hei og takk for spørsmålet. Det ingen formelle krav til bruk av tittelen - den anvendes ganske fritt om en religiøst interessert og kyndig mann. Som det står i artikkelen:
"Mulla-tittelen anvendes både i sunni- og shia-islam, og sier ikke noe om graden av lærdom eller formell kompetanse. I et religiøst miljø kan en person som vier seg til religiøse studier og religiøs praksis bli omtalt som mulla."
Mulla Krekar har selv valgt å bruke denne tittelen, og hans sympatisører anvender den.

Mvh. Kari Vogt

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.