Muflon, partået klovdyrart i oksefamilien. Europas eneste nålevende ville saueart, og samtidig den minste av de ville saueartene i verden. Den har store, spiralvridde horn. Pelsen er mørkt rødbrun med lys sadel og hvitt halespeil. Halen er kort, bred og mørk. Kroppslengde hos bukker 110–130 cm, høyde 65–70 cm, vekt 25–55 kg, hunnene er mindre. Lever i høyfjell og ørkenstrøk. Forekommer på Sardinia, Korsika og Kypros. For øvrig innført i store deler av Europa. Har vært utsatt for sterk jakt, så vel etter kjøtt som etter troféer, og regnes som en sårbar art.

Muflon er også en betegnelse for pelsverk med fyldig hårdekning. Hvitt eller gråhvitt, brukt bl.a. til tepper.

Muflon finnes ikke viltlevende i Norge, men det er åpnet for jakt for å hindre eventuell etablering. Jakt på muflon er tillatt i hele landet fra 25. september til 23. desember.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.