Melkekurve, laktasjonskurve, oversikt over dagsproduksjonen til ei ku gjennom melkeperioden (laktasjonen) fra kalving til avvenning ca. 1–2 måneder før ny kalving. I en normal melkekurve øker melkemengden fra kalving og gjennom de 6–8 første ukene. Deretter avtar melkemengden inntil kua avlates (ikke lenger melkes). Protein- og fettprosent er høyest rett etter kalving, og avtar så for å øke igjen mot siste del av melkeperioden. Moderne, høytytende kyr tærer på kroppsreservene i første del av laktasjonen når de melker svært mye, men lagrer så energi i slutten av laktasjonen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.