medier i Sierra Leone

Artikkelstart

Til tross for at det er stor analfabetisme i Sierra Leone, kommer det ut mange aviser og ukeblader i Freetown, kun en av dem er dagsavis, det er den statseide Daily Mail som oppgir et opplag på 10 000 (2000).

Pressefriheten i landet er begrenset, blant annet er det tabu å skrive om korrupsjon på høyt nivå i administrasjonen. Aviser er blitt stengt i perioder og journalister stilt for retten for uønskede reportasjer. Det statlige kringkastingsselskapet Sierra Leone Broadcasting Service (SLBS) har radiosendinger på engelsk, fire afrikanske språk og fransk. De har hatt fjernsynssendinger siden 1963. Det er også en privat TV-stasjon og flere private radiostasjoner.

Kringkastingsvirksomheten er problematisk på grunn av sviktende elektrisitetsforsyning, manglende statlige midler og lite reklameinntekter. FN-kontingenten i landet driver en radiostasjon med informasjon om FNs virksomhet og menneskerettigheter, nyheter og musikk. BBC World News og Radio France International distribueres via FM-nettet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg