medier i Honduras

Artikkelstart

Grunnloven i Honduras sikrer ytrings- og pressefrihet. Mediene er imidlertid utsatt for høy grad av politisering og korrupsjon, og landet scorer lavt på Reportere uten grensers pressefrihetsindeks (nr. 148 i 2020).

Landets viktigste aviser er El Heraldo, Tiempo og La Tribuna, alle utgitt i hovedstaden Tegucigalpa, og La Prensa, utgitt i San Pedro Sula. La Tribuna eies av tidligere president Carlos Roberto Flores. La Gaceta er den offisielle avisen til Honduras' regjering. Ifølge grunnloven må alle lovbestemmelser publiseres i La Gaceta.

Kringkastingsvirksomheten kontrolleres av et eget direktorat, men de fleste radiostasjoner drives av private selskaper. Det er cirka 300 radiostasjoner i Honduras, en av disse er den statlige radioen Radio Nacional de Honduras (grunnlagt 1976). Fjernsynsvirksomheten drives av private selskaper. Siden innføringen av kabel-TV på 1980-tallet har befolkningen hatt tilgang til en rekke fjernsynsprogrammer fra mange ulike land. På 2000-tallet ble fjernsynssignalene digitalisert. Flere kanaler sender via satellitt, og Canal 11 sender programmer i høydefinisjon.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg