Matmerking, merking av mat, varedeklarasjon av næringsmidler. Reguleres av Forskrift om merking mv av næringsmidler fra 1993, sist oppdatert i 2005. Forskriften har som formål å sikre forbrukeren tilstrekkelig og korrekt informasjon med hensyn til næringsmidlers art, sammensetning og egenskaper.

Alle opplysninger som gis om et næringsmiddel, angitt på emballasje, etiketter m.m., som følger eller henviser til næringsmiddelet, defineres som merking og må følge forskriften, som bl.a. begrenser bruk av påstander f.eks. om en eventuell helsemessig effekt av produktet. Merkingen skal alltid inneholde en ingrediensliste som omfatter alle råvarer og hjelpestoffer som er brukt i produksjonen, inkludert tilsetningsstoffer. Det skal også angis holdbarhet, nettoinnhold og produsent eller distributør, og opplysningene skal gis på helt bestemte måter for ikke å forvirre forbrukeren.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.