matmerking

Matmerking er det å merke næringsmidler med ingredienser og annen informasjon som kan være viktig for forbrukeren.

Merkingen skal alltid inneholde en ingrediensliste som omfatter alle råvarer og hjelpestoffer som er brukt i produksjonen, inkludert tilsetningsstoffer. Det skal også angis holdbarhet, nettoinnhold og produsent eller distributør, og opplysningene skal gis på helt bestemte måter for ikke å forvirre forbrukeren.

Matmerking reguleres av matinformasjonsforskriften (Forskrift om matinformasjon til forbrukerne, 2014). Alle opplysninger som gis om et næringsmiddel, som blir angitt på emballasje eller etiketter og som henviser til næringsmiddelet, defineres som merking og må følge forskriften. Forskriften begrenser blant annet påstander om eventuelle helsemessige effekter av produktet.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg