maritim elektriker

Artikkelstart

Maritim elektriker arbeider med installasjon og vedlikehold på elektriske, elektroniske og digitale systemer for skip, fiskefartøy og flyttbare innretninger. Maritim elektriker skal også kunne jobbe innenfor industri, helsevesen, næringsvirksomhet og på boliger. Opplæringen skjer normalt ved tre år i videregående skole og to år i lære i bedrift. Skoledelen består av et videregående trinn 1-kurs i elektro og et videregående trinn 2-kurs i elenergi. Det tredje året er i maritim elektro. Læretida avsluttes med en fagprøve.

Ny læreplan for opplæring i bedrift gjelder fra 1. august 2018. Med minst 25 prosent lengre allsidig praksis i faget enn læretida og en eksamen/teoriprøve vil det være er det mulig å gå opp til fagprøven som praksiskandidat og bli faglært som maritim elektriker.

Den som har fullført og bestått utdanning med fagbrev som maritim elektriker, kan søke Sjøfartsdirektoratet om kompetansesertifikat som skipselektrikeroffiser. Det er fartstiden på skip som gjør at personer med fagbrev oppnår tittelen offiser, som er en beskyttet tittel.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg