marabustork

Marabustork. (Leptoptilus crumeniferus) Tanzania.
Lisens: CC BY SA 3.0

Marabustork er en stor stork. Den kjennetegnes ved at den har grønnsvart ryggside og hvit underside, og at den har naken, rød hud på hodet, halsen og den store strupeposen. Den finnes i Afrika, og spiser hovedsakelig åtsler.

Faktaboks

også kjent som:
marabu, marabou, maraboustork, Leptoptilus crumeniferus

Marabustorken er en art i slekten adjutantstorker. Den er en av verdens største fugler. I følge enkelte bøker kan den ha verdensrekord i vingespenn, med ca. 370–400 cm. Den nært beslektede arten storadjutant (Leptoptilos dubius) skal kunne bli like stor.

Selskapet Freia bruker en marabustork som logo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg