maltitol og maltitolsirup - E965

Maltitol er et naturlig søtstoff. Det er et sukkeralkohol som fremstilles ved reduksjon av maltose ved høyt trykk og høy temperatur. Stoffet brukes som søtningsmiddel og konsistensgiver i næringsmiddelindustrien ved produksjon av sukkertøy, tyggegummi, sjokolade, bakevarer og iskrem med redusert energiinnhold.

Faktaboks

også kjent som:

E965

Maltitol er nesten like søtt som sukker (90 prosent), men tilfører bare halvparten så mye energi. Maltitol kan derfor erstatte sukker uten å påvirke produktets konsistens, samtidig som både energiinnhold og risiko for tannråte reduseres. Maltitol og andre sukkeralkoholer i større mengder kan virke avførende, og de er derfor ikke tillatt brukt i drikkevarer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg