maltitol og maltitolsirup - E965

Maltitol er et naturlig søtstoff. Det er et sukkeralkohol som fremstilles ved reduksjon av maltose ved høyt trykk og høy temperatur. Stoffet brukes som søtningsmiddel og konsistensgiver i næringsmiddelindustrien ved produksjon av sukkertøy, tyggegummi, sjokolade, bakevarer og iskrem med redusert energiinnhold.

Faktaboks

Også kjent som

E965

Maltitol er nesten like søtt som sukker (90 prosent), men tilfører bare halvparten så mye energi. Maltitol kan derfor erstatte sukker uten å påvirke produktets konsistens, samtidig som både energiinnhold og risiko for tannråte reduseres. Maltitol og andre sukkeralkoholer i større mengder kan virke avførende, og de er derfor ikke tillatt brukt i drikkevarer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg