Malagaviner er sterkviner med omkring 20 volumprosent alkohol, fremstilt i omegnen av Málaga i Sør-Spania. Viktigste druesorter er pedro ximenez og muskatell.

Faktaboks

Uttale
mˈalagaviner

Sødmen oppnås dels ved at gjæringen avbrytes ved oppspriting, dels ved tilsetning av spesialproduktet arrope. Ved forskjellige blandingsforhold oppnås lyse eller mørke, søte eller tørre malagaviner, som til dels underkastes relativt lang lagring. For lokalt konsum produseres også svakviner. Malagaviner tillegges ofte styrkende egenskaper, sannsynligvis på grunn av tidligere anvendelse i farmasien. Forbruket i Norge er beskjedent.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg