Møller, fugleart i sangerfamilien. Den er brungrå med hvit underside. Hann og hunn like. Vekt 9–14 g, en vekt som ligger mellom hagesanger og løvsanger. Svært lik tornsanger, men er mørkere på kinnet og mangler rødbrunt på vingene. Dempet, pludrende sang som avsluttes med en kraftigere klaprelyd, som kan minne om vann mot et møllehjul. Ruger i det meste av Europa og østover til Sibir, hos oss vanligst i Øst-Norge til Namdalen og spredt på Sør- og Vestlandet. Helst lavlandsfugl, men kan hekke opp i bjørkebeltet, f.eks. på Dovrefjell. Plasserer reiret i busker og trær ca. 1 m over bakken. Det består av rottrevler og plantestengler og fôres med strå og hår. De 4–6 hvite eggene med olivenbrune flekker ruges av begge kjønn i ca. 11 dager. Ungene blir i reiret til de er flygedyktige ca. 11 dager gamle. Trekkfugl som overvintrer i Afrika, overveiende i nordøstlig del av kontinentet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.