Lov om diskriminering i internasjonal skipsfart er en norsk lov som hjemler mulighet til å gi forskrifter som forbyr eller begrenser retten til å inngå avtaler med skip som er registrert i en stat som diskriminerer norske skip.

Faktaboks

Fullt navn
lov om tiltak mot diskriminering i internasjonal skipsfart
Kortnavn
lov om diskriminering i internasj. skipsfart
Vedtatt
07.07.1967
Trådt i kraft
07.07.1967
Lovdata-ID
NL/lov/1967-07-07-1

Loven inneholder tre paragrafer. Den første bestemmelsen i loven sier at hvis transport med norske skip til eller fra en annen stat utsettes for diskriminering i forhold til transporter med skip registrert i den aktuelle staten eller en annen stat, kan Kongen, for å ivareta norske interesser i internasjonal skipsfart, treffe bestemmelser som forbyr eller begrenser retten til å inngå avtaler om befraktning av eller transport med skip som er registrert i den staten hvor diskrimineringen foregår.

Den andre bestemmelsen i lover sier at den som overtrer en bestemmelse gitt i forskrift gitt i medhold av loven kan straffes med bøter eller inntil 3 måneders fengsel.

Lovens tredje paragraf slår fast at loven trådte i kraft straks.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg